Kuriositeettikabinetti

Ensimmäisen Yhdysvalloissa vietetyn vuoden kunniaksi pieni lista asioista, jotka ovat tässä maassa ihan pohjattoman kummallisia:

  • Pienin juoma-annoskoko kahvilassa on ’tall’.
  • Pyykkikone tuntee vain lämpötilat ’cold’, ’normal’ ja ’hot’.
  • Talouspaperi on paksua kuin puuvilla.
  • Tiskirättipaketissa taas luvataan yksittäisen pyyhkeen säilyvän imukykyisenä jopa 20 käyttökertaa.
  • Kalorimäärät ilmoitetaan ainoastaan valmistajan valitseman annoskoon mukaan. Normaalin pakastepitsan suositeltu annoskoko on 1/4, minkä täytyy tarkoittaa sitä että yhdestä pitsasta syö päivällistä nelihenkinen perhe.
  • Ruokakaupasta saa lääkkeitä ja apteekista ruokaa.
  • Kenkiä ei oteta sisällä pois jalasta, oli lattialla sitten parketti tai kokolattimatto.
  • Lääkemainoksissa on lueteltava lääkkeen mahdolliset haittavaikutukset ja käyttörajoitukset. Kieltoja ja haittoja on poikkeuksetta pidempi lista kuin hyötyjä.
  • Televisiosarjan ruutuajasta helposti puolet kuluu mainoksiin. Viimeinen mainoskatko on juuri ennen lopputekstejä.
  • Department of Motor Vehicles -toimistossa on aina vierailtava ainakin kaksi kertaa ennen kuin saa asiansa toimitetuksi.

4 responses to this post.

  1. Posted by auRa on 30.7.2011 at 16:06

    Toi ”kengät sisällä”-juttu oli kyllä yksi hämmennyksen aihe Teksasin-vuosinani. Looginen konseptien sarja:

    1. Pidetään kenkiä sisällä
    2. Katsotaan suomalaista paljainjaloinkävelijää kuin hänellä olisi kaksi päätä
    3. Selitetään hitaasti ja rautalangasta vääntäen suomalaiselle paljainjaloinkävelijälle, ettei kokolattiamatoilla VOI kävellä paljain jaloin koska ne ovat LIKAISIA.
    4. Valitetaan, kuinka kokolattiamattojen pesu on niin saakelin kallista
    5. Pidetään kenkiä sisällä.
    .
    .
    .
    etc.

    Kokolattiamatot yleensäkin ovat olleet minulle suuri riemun ja ihmetyksen aihe jo vuosia. Meillä oli ulkoseinää vasten rakennettu takka, jonka oli muurannut joku, jolla ei ole mitään käsitystä siitä, miten takka pitäisi rakentaa. Savupiippu meni suorana kuiluna ylös ja sen päällä ei ollut mitään suojusta. Seurauksena aina, kun satoi (Teksasissa sadekautena sangen usein), takka tulvi takkahuoneen kokolattiamatolle. Seurauksena kokolattiamatosta alkoi kasvaa sieniä. Vuokraemännän kommentti oli ”Yeah, that happens sometimes.”

    Vastaus

  2. Posted by Lahja on 1.8.2011 at 10:59

    Haha, naulan kantaan. Niin samat ihmetyksen aiheet. Toi tapa ilmoittaa kalorimäärä on tosi ärsyttävä, ja johtaa just siihen että annoskoot onkin hämmästyttävän pieniä.

    Vastaus

  3. Posted by Pilvi on 1.8.2011 at 12:30

    Naulan kantaan. :D Mieheni on poikkeuksellinen, otti kengät pois jalasta sisällä jo ennen kuin minä tulin kuvioihin. Starbucksista saa muuten pyynnöstä pienen (8oz/1 cup/ n. 2,5 dl) juoman, ainakin kahvia. Eipä tullut omaan mieleeni sitä kysyä. Toisaalta sitten viime viikolla listoille kuulemma ilmaantui 30 oz kokoiset jättijuomat.

    Vastaus

  4. Tasapuolisuuden vuoksi pitää tietysti muistaa, että myös monet eurooppalaiset kulkevat kengät jalassa sisällä. Ja toisaalta jenkit eivät harrasta kokolattiamattoja ollenkaan samalla hartaudella kuin esimerkiksi britit. Siellä vaihto-oppilaiden suosimissa townhouseissa oli aivan tavallista, että kokolattiamatto ulottui keittiöstä kylpyhuoneeseen. Eikä kenkiä riisuttu. Toista ääripäätä edustavat intialaiset, jotka kylään tullessaan ottavat sukatkin pois jalasta.

    Tässä asunnossa ei onneksi ole kokolattiamattoa, ja vierailijat on jo melko onnistuneesti koulutettu pinoamaan poponsa ovensuuhun.

    Tuo takkaviritelmä kuulostaa melko eksoottiselta. Mahtoiko matosta versonnut sieni olla Common indoor mushroom (Peziza domiciliana)? Olen kerran nähnyt sellaisen puskevan kylpyammeen alta, ja se oli aika vakuuttava ilmestys.

    Pitääpä kokeilla tuota ”small”-kokoa joku kerta, jospa saisi kerrankin Starbucksista ämpäriä pienemmän mukillisen. 30 oz on sitten vastaavasti aivan kammottavan juotavaa. Saakohan siitä alennusta jos menee kahvilaan oman kahvipannun kanssa?

    Vastaus

Jätä kommentti